בדיקת רכוש משותף: בדק בית עם 100% מקצועיות

בדיקת רכוש משותף
עומדים לרכוש דירה בבניין גדול ומרשים? תרשו לנו לאחל לכם בהצלחה בנכס הפוטנציאלי החדש שלכם. אך רגע לפני שאתם פותחים את השמפניות השונות ומתחילים לחגוג, קיימת בדיקה חשובה אשר אתם חייבים לבצע כדי לדאוג שהמצב של השטח המשותף שלכם יחד עם השכנים האחרים תקין ואינו נמצא במצב רשלני שנמסר ע"י הקבלן. אנו בחברת הצלחה לבית, יודעים שאחת הבדיקות החשובות ביותר היא בדיקת רכוש משותף אשר עוזרת לגלות ליקויי בנייה שונים בתוך השטחים המשותפיים שלנו יחד עם שאר דיירי הבניין. אם עד כה חשבנו אך ורק לבצע בדק בית לדירה הפרטית שלנו ו"שכל אחד ידאג לעצמו!", החשיבה שלנו צריכה להשתנות, כי הרי לכל הדיירים בבניין המשותף קיים אינטרס אחד מהותי ומשותף – הרצון לשמור על תקינות המבנה.

מהו רכוש משותף וכיצד בדיקת רכוש משותף יכולה לעזור לי?

רכוש משותף מוגדר בסעיף 52 לחוק המקרקעין במסגרת חוקי מדינת ישראל. החוק קובע כי "רכוש משותף הינו כל חלקי הבית המשותף חוץ מהדירות עצמן. המשמעות היא שמדובר על חדרי המדרגות בכל קומה וקומה, המעליות אשר עושים בהן שימוש רוב דיירי הבניין, הגג, המקלטים בתוך הבניין וכד'. בקצרה – כל השטחים אשר מיועדים לכלל הדיירים.

בדיקת רכוש משותף – מהי הבדיקה?

בדיקת רכוש משותף מתבצעת ע"י מהנדס מומחה בתחום הנדסת הבניין ובמסגרת הבדיקה הוא עורך אבחון מקיף של כל המבנה באמצעות כלים טכנולוגיים שונים ומגוונים ומחפש ליקויי בנייה שונים. בעת בדיקה זו, המהנדס למעשה בודק את תקינות עבודתו של הקבלן. במידה והוא מוצא ליקויים שונים, הוא רושם זאת במסגרת דו"ח הנדסי אשר הוא מוצא עם תום הבדיקה שלו לדיירים. עם מתן הדו"ח ע"י המהנדס אנו יכולים לפנות לקבלן לתיקון בעיות אלה, ובמידה והקבלן מתכחש לכך ואינו מעוניין לבצע את העבודה אנו ניגש לבית המשפט כדי לתבוע ואף יכולים לזכות בפיצוי נזיקי, אשר זה יתורגם לכסף. לאחר ביצוע בדיקה זו ניתן אף לבצע בדיקת איתור נזילות כדי שחלילה לא יזלגו מים בקירות המשותפים השכנים

מי הגורם הממונה על הזמנת מהנדס מומחה כדי לצע בדיקת רכוש משותף?

במידה ומדובר בבניין עם דיירים רבים, סביר להניח שקיים ועד בית לבניין שנבחר ע"י רוב הדיירים ובמסגרת אחריותו, הוא מטפל בבניין ואף נמצא בקשר ישיר מול גורמי המקצוע השונים בנוגע לתחזוקה השוטפת של הבניין המשותף. במידה ולא קיים ועד בית, אפשר לשכור חברת ניהול בניינים, אשר תייצג את כלל הדיירים בבניין והיא תפעל עבורנו מול הגורמים השונים. לסיכום, בבניין משותף לא לוקחים סיכון – מזמינים בעל מקצוע ומרוויחים ובגדול!
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email